Verbouwing in huis

Verbouwing in het huis

Als je je huis wilt verbouwen of opknappen dan komt er nogal wat bij kijken. Ook als je alleen in huis wilt gaan verbouwen vergt dit wel de juiste aanpak en de juiste volgorde om ellende achteraf te voorkomen of in ieder geval de kans daarop zo klein mogelijk te maken.

Om te beginnen is het goed om je woonwensen goed op papier te zetten. Schrijf op wat je graag zou willen veranderen in je woning, of nog beter, maak een tekening of een schets van de nieuwe situatie. Daarbij is het ook verstandig om op te schrijven wat je absoluut niet wilt veranderen.

Toets de gewenste verbouwing die je wilt gaan of laten uitvoeren vooraf met een expert. Dat kan een (binnenhuis-)architect zijn, maar ook een bouwbedrijf of een bouwmarkt, afhankelijk van wat je wilt verbouwen en hoe groot de verbouwing is. Vooral als de interne verbouwing vrij groot is is het aan te raden een binnenhuisarchitect te raadplegen.

Vervolgens moet je de beslissing nemen of je de verbouwing zelf gaat doen of door een deskundige laat uitvoering. Dat is natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen vaardigheden, maar ook van de omvang van je geplande verbouwing.

Ga je de verbouwing zelf doen, zet dan vooraf goed op papier wat allemaal nodig hebt en vooral wat de kosten per onderdeel en wat de totaalkosten zijn. Laat je de verbouwing door anderen uitvoeren, vraag dan vooraf een of meerdere offertes op zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. Laat ook de oplevering vastleggen en wat er allemaal bijhoort.

Onze partners in huis

Wij werken samen met o.a. de volgende partners:

Pools-klusbedrijf.nl

Fwbouw.nl

Riodak (loodgieter)

Behangenschilderwerk.nl

0
0
0
0