Afvoer pvc

Als u een nieuw of bestaand huis heeft, dan is het altijd prettig om een goede badkamer te hebben. De douchekop, de wastafels en eventueel een bad zijn belangrijke elementen. Op de website van Lelux Badkamers kunt u allerlei artikelen vinden die essentieel zijn voor een fijne en mooie badkamer.

Maar er zijn nog veel meer producten die u op de website van Lelux Badkamers kunt vinden. Naast de radios zijn er nog meer elektronica producten die leuk of handig zijn voor in een badkamer. Als u naar de website gaat van Lelux Badkamers dan vindt u hier nog meer badkameraccessoires.

Naast het esthetische gedeelte is het praktische gedeelte ook zeer van belang. Het is namelijk zeer cruciaal dat de verschillende leidingen goed op elkaar zijn aangesloten. De kwaliteit van de afvoer pvc buizen is dan ook zeer belangrijk. Voor de meeste buizen wordt het materiaal pvc gebruikt, omdat het een erg veilig en stevig materiaal is om mee te werken. Dit is ook het meestgebruikte materiaal om sanitair aan te leggen.

Afvoer hulpstukken

Het is belangrijk om uw badkamer regelmatig te onderhouden. Het kan namelijk zo zijn dat er leidingen verstopt raken of dat de leidingen kapot gaan. Het is daarom belangrijk om de afvoer hulpstukken af en toe te checken. Het kan zijn dat deze niet goed zijn aangesloten of iets dergelijks en dit kan veel problemen veroorzaken. Op de website van Lelux Badkamers vindt u veel informatie over het aanleggen van verschillende soorten sanitair. Als u naar de blog pagina gaat op de website, dan kunt hier verhalen lezen over verschillende onderwerpen, waaronder over het aanleggen van sanitair.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de verschillende producten van Lelux Badkamers, dan kunt u het beste de website van het bedrijf bezoeken. Hier vindt u namelijk informatie over de producten, maar ook over de installatie en onderhoud van badkamers. Het bedrijf heeft namelijk verschillende partners, die geraadpleegd worden als er iets mis is met de badkamer zelf. Deze kunt u vinden onder het kopje “Partners”. Deze partners zijn ook zeker een indicatie van de kwaliteit van de bedrijven. U kunt er dus vanuit gaan dat u goed geholpen wordt door deze bedrijven.

Geplaatst inUncategorized | Reacties gesloten

Welke soorten blokhutten zijn er?

Tegenwoordig met alle mogelijkheden aan op maat gemaakte materialen zijn er legio aan mogelijkheden om een geheel eigen blokhut te laten maken. Maar welke materialen zijn geschikt voor de doeleinden die jij voor ogen hebt. Elk soort materiaal heeft bepaalde kenmerken die geschikt zijn voor specifieke doeleinden. Hier een overzicht met soorten blokhutten en welke materialen er het beste gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden.

Blokhut van vurenhout

Vurenhout is een soort naaldhout met een fijne nerf. Dit houtsoort is zowel machinaal als met de hand vrij gemakkelijk te bewerken. Tevens is vurenhout vrij gemakkelijk te drogen na verven of lakken. Het is zelfs mogelijk om het hout versneld te laten drogen. Dit is een groot voordeel omdat er in de regel wordt geadviseerd om vurenhout snel te behandelen, zodat het niet verkleurd in de zon. Een ander voordeel van vurenhout is dat het relatief goedkoop is en vaak van vrij goede kwaliteit is. Zo kan het hout voor verschillende doeleinden gebruikt worden mits de kwaliteit dit toelaat. Voorbeelden van doeleinden zijn draagconstructies zoals kozijnen, puien, ramen, deuren, trappen, etc. Ook kan het hout gebruikt worden voor emballagedoeleinden en goedkope meubelen. Uiteraard kan het hout ook gebruikt worden voor het maken van een blokhut.

Blokhut van grenenhout

Grenenhout is lichtbruin van kleur en wordt na verloop van tijd wat donkerder. Ook dit houtsoort is afkomstig van een naaldboom met een fijne nerf. Dit houtsoort is net als vurenhout vrij gemakkelijk met de hand en machinaal te bewerken. Het hout droogt vrij snel maar wel het nadeel dat het de kwasten kan laten splijten. Doordat het hout gevoelig voor blauwschimmel in het spint, wordt er sterk aangeraden om het hout zo snel mogelijk te laten drogen na het zagen. Net als bij het vurenhout is grenenhout voor verschillende doeleinden te gebruiken, waaronder het bouwen van een blokhut.

Blokhut van douglashout

Douglashout is een veelgebruikt houtsoort in Nederland voor verschillende constructies, waaronder blokhutten en kapschuren. Het houtsoort is erg duurzaam en kan vrij gemakkelijk machinaal bewerkt worden. Het bewerken van douglashout met handgereedschap is daarentegen een stuk lastiger. Dit is dan ook een groot nadeel van dit houtsoort. Net als de andere twee houtsoorten kan ook het douglashout voor een verscheidenheid aan doeleinden gebruikt worden. Dit komt doordat douglashout gunstige sterkte-eigenschappen heeft, waardoor de kwaliteit vaak goed is.

De keuze voor het materiaal van een blokhut ligt hem voornamelijk in de prijs en de duurzaamheid. Zo zijn blokhutten van vurenhout of grenenhout vaak wat goedkoper maar zijn ze wat minder gunstig qua duurzaamheid als douglashout.

Geplaatst inUncategorized | Reacties gesloten

Schuifbare overkapping

Gedurende de zomermaanden is het heerlijk om buiten te zitten. Soms komt het echter voor dat de temperatuur buiten ontzettend aangenaam is, maar dat het buiten miezert of regent. Je kunt dan kiezen voor een schuifbare overkapping, waar je dan heerlijk onder kunt zitten in de buitenlucht. Het fijne aan een schuifbare overkapping is, dat deze open geschoven kan worden zodra het uitstekend weer is, en dicht geschoven kan worden zodra er neerslag plaatsvindt. Heb je tuinmeubilair onder de schuifbare overkapping staan, dan kun je dit gewoon altijd laten staan.

Comfortabel genieten onder een schuifbare overkapping

Zoals aangegeven, is het mogelijk om de schuifbare overkapping te openen en te sluiten naar gelang de weersomstandigheden op dat moment. Op deze manier kun je gedurende de wisselende seizoenen elke keer op een andere manier genieten van je schuifbare overkapping. Het wordt met een dergelijke overkapping mogelijk om zowel in als uit de zon te zitten, wanneer je maar wilt. Houd je van een fris windje, schuif de wand dan open waar de wind vandaan komt. Heb je het niet zo op de wind, schuif de wand dan dicht waar de wind vandaan komt. Met een schuifbare overkapping kun je dus comfortabel genieten op een vaste plek, ongeacht de weersomstandigheden.

Schuifbare overkapping met een strak design

Kies je ervoor om een schuifbare overkapping te (laten) plaatsen, dan kies je voor waardevermeerdering van je woning. De overkappingen van tegenwoordig zijn namelijk van hoge kwaliteit en zijn in vele opties verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een schuifbare overkapping die uitstekend aansluit op het uiterlijk van je huis. Denk bijvoorbeeld maar aan een aluminium overkapping, die in vele kleuren leverbaar is. Het glas dat hierin komt te zitten, is bovendien ook in allerlei kleuren leverbaar. Zo sluit het design van je schuifbare overkapping perfect aan bij je woning.

Geplaatst inUncategorized | Reacties gesloten

Hoe installeer ik een CV installatie

Het installeren van een CV ketel is geen eenvoudige klus. Er komen namelijk verschillende zaken bij kijken, namelijk het trekken van leidingen, het plaatsen van radiatoren, het installeren van een expansievat of het vervangen van het bestaande expansievat en het installeren van een thermostaat. Ook moet u bij het installeren van een CV ketel opletten dat er rook en gas kan vrijkomen. Om te controleren of de uitgestoten stoffen niet schadelijk zijn, moet er bij het installeren van een CV ketel bovendien een meetinstrument gebruikt worden om dit te controleren.

Het is dan ook niet aan te raden zelf een CV installatie uit te voeren. Natuurlijk kan u dit proberen, maar heeft u niet de benodigde kennis, dan kunt u beter een erkend professional inschakelen om uw CV te installeren. Veel fabrikanten van CV ketels vereisen zelfs dat er een professional wordt betrokken bij het installeren van een CV ketel zoals een Nefit professional, in verband met de garantie van de CV ketel.

Maar waar vindt u professionals die u kunnen helpen? Simpel: neem contact op met een loodgieter. Een loodgieter is namelijk gespecialiseerd in het installeren van CV ketels. Omdat er zoveel loodgieters zijn in Nederland en deze dus vrij snel beschikbaar zijn u te helpen, zijn loodgieters de perfecte vakmannen om u te helpen met uw CV installatie.

U vindt vakbekwame loodgieters door simpelweg in het telefoonboek te zoeken naar loodgieters bij u in de buurt. Dit doet u door te zoeken op termen als ‘loodgieter Leiden’ in een recent telefoonboek. Ook kunt u uw zoekmachine gebruiken om op internet te zoeken naar professionele loodgieters die u snel kunnen helpen met uw CV installatie. Door te zoeken op termen als ‘loodgieter Leiden’ en goede loodgieter Leiden, komt u in aanraking met erkende loodgieters die gevestigd zijn in Leiden.

Hoe werkt dat met een pelletkachel of pelletketel?

Het wordt aangeraden om je pelletkachel of ketel te laten inbouwen door een specialist. Er moeten halverwege een aantal keuzes gemaakt worden waar je snel de verkeerde keuze bij maakt. Het levert gegarandeerd een product op wat niet of niet volledig werkt en dat is zonde. Op internet vind je tal van specialisten van pellet CV ketels en het is dan ook aan te raden om het hen te laten monteren. Er worden een aantal configuraties getoond waarin de verschillende keuzemogelijkheden zijn uitgetekend in schema’s. Voor het maken van een kostenraming is het noodzakelijk om per situaties de gewenste keuzes te maken. Pas daarna kan er een betrouwbare offerte uitgebracht worden.

Geplaatst inUncategorized | Reacties gesloten

Makita accu of 230V decoupeerzaag?

testMakita heeft als het gaat om decoupeerzagen een groot aanbod. De zaagmachines die Makita aanbiedt zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Nu wil je natuurlijk weten welke decoupeermachine je van Makita het beste kunt kopen. Ga je voor een 230V met snoer of toch liever voor een accu decoupeermachine van Makita? Dit kan soms een lastige beslissing zijn. Zeker omdat beide opties zo hun voor- en nadelen hebben. Gelukkig worden in dit blogbericht de voor- en nadelen uitgebreid behandeld. Waarna jij als klusser makkelijk het inzicht hebt om een keuze te kunnen maken.

Accu decoupeerzagen

De accu decoupeerzagen van Makita doen het erg goed als je ze vergelijkt met de 230V machines. Wel is het zo dat een 14,4 volt decoupeerzaagmachine van Makita een lagere zaagcapaciteit heeft dan zijn snoervarianten. Weet wel dat de prijs daarentegen ook nog een stuk hoger is. Een bijkomend en natuurlijk mooi voordeel is dat de machine overal inzetbaar is. Je wordt nu niet meer beperkt door een tekort aan snoerlengte. Iets wat voor klussers op de bouw erg aangenaam kan zijn. Het komt nog weleens voor dat een klus moet worden uitgevoerd op een locatie waar je om stroom verlegen zit. Tijd dus om te kiezen voor een accu decoupeermachine van Makita.

18 Volt variant

De 18 Volt varianten van Makita zijn krachtiger dan de 14,4 Volt varianten. Zie het als het vermogen oftewel de weerstand die de machine kan verzetten in een bepaalde tijd. Nu kun je de 18 Volt decoupeerzagen qua prestaties bijna één op één vergelijken met de machines op 230V. Wat het niet alleen een stuk makkelijker maakt om een grote zaagprestatie te realiseren, maar ook dit nog eens te doen zonder snoer.

230V decoupeerzagen

De 230V decoupeerzagen zijn natuurlijk een stuk voordeliger. Dit komt omdat de techniek niet heel ingewikkeld is en dit bij een accu machine wel het geval is. Hierdoor hebben de meeste klussers de voorkeur voor een decoupeerzaag op netspanning. Niet in alle situaties zal deze vlieger opgaan, want soms is meer snoerlengte vereist en zal er moeten worden gekozen voor een accu decoupeermachine.

Geplaatst inUncategorized | Reacties gesloten

Nieuw huis, nieuwe wasbak

Bij een nieuw huis horen veel klussen. Het is niet per se nodig om een loodgieter te laten komen voor veel van deze klussen. Veel kan je gewoon zelf doen. Stel, je hebt een mooie betegelde badkamer, waar je nog wat klussen wilt uitvoeren. Daarbij kan een wasbak natuurlijk niet ontbreken. Misschien zelfs wel twee naast elkaar! Als je een mooie hebt uitgekozen begint het echte werk…

Aansluiten

Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt om je wasbak aan te sluiten. Zorg ervoor dat je deze aanschaft voordat je aan de slag gaat. Het is namelijk erg vervelend als je tijdens je klus nog naar een bouwmarkt moet.

Je hebt een bevestigingsset van de wasbak nodig, een wastafelkraan, een sifon en een waterpas. Een sifon is het waterslot. Belangrijk bij het aansluiten, is de hoogte waarop je de wasbak gaat hangen. De norm is 90 cm. Deze lengte moet je meten vanaf de bovenkant van de wasbak. Let er op dat er vóór de wastafel minimaal 60 cm sta-ruimte is en aan weerszijden ongeveer 15 cm. Dit zijn afstanden waarop je makkelijk gebruik kan maken van je nieuwe wasbak.

Sluit eerst de watertoevoer af. Houdt daarna de wasbak op de gewenste hoogte. Houdt een pen of potlood gereed om de gaten af te tekenen. Gebruik hierbij een waterpas. Een scheve wasbak is niet echt praktisch. Let er op dat je bij het boren rustig aan doet. Wij raden aan om even wat schilderstape rondom het te boren stuk plakt. Hiermee voorkom je beschadiging aan je mooie tegels. De boor schiet dan namelijk niet weg.

Het is erg belangrijk om eerst de kraan en een stukje van je sifon te monteren. Doet dit voordat je de wastafel aan de wand hangt. Dit kan achteraf heel onhandig zijn.

Nu is het tijd om de wasbak op te hangen met de bevestigingsset. Vast is vast, forceer dus niet. Sluit de kraan aan op de watertoevoer en sluit de afvoer aan op de sifon.

Het belangrijkste is nu gedaan, tijd voor pauze!

Tot slot dient er nog gekit te worden. Dit moet tussen de wand en de wasbak. Laat deze goed drogen voor je de wasbak gaat gebruiken. Nu is het tijd om te genieten van je nieuwe wasbak.

Geplaatst inUncategorized | Reacties gesloten

Nieuwbouw woning laten bouwen – welke garanties heb je?

“Bijna niks is zo spannend als een eigen huis bouwen!” Het is de droom van veel mensen maar deze niet voor iedereen realiseerbaar is. Vanzelfsprekend wil je wel dat het bouwen van je huis vlekkeloos verloopt. Je zit niet te wachten op vervelende problemen tijdens het bouwen van je huis. Nu gaat het bouwen van een huis eigenlijk altijd wel goed maar het is wellicht je ergste nachtmerrie dat het mis gaat. Niet gek ook want je investeert veel vermogen in het bouwen van een nieuw huis. Gelukkig zijn er garanties zoals de garantie van Woningborggarantie. Dit heette vroeger GIW. Het voordeel hiervan is dat je er niet alleen voor staat en minder zorgen hebt.

“Welke garanties biedt een huis laten bouwen met een Woningborggarantie?” Deze garanties bieden je veel meer zekerheid en besparen een hoop zorgen. Bijvoorbeeld de garantie van Woningborg. Deze staan algemeen goed bekend in Nederland, mede vanwege hun vertrouwde aanpak. Zij zorgen er voor dat elke bouwende Nederlanders gegarandeerd goed kunnen wonen, dat is belangrijk! Ze realiseren een goede financiële en technische houvasten die je goed kan gebruiken. Niemand zit te wachten op hoofdpijn bij het bouwen van een nieuw huis. Je wilt natuurlijk dat alles zo vlekkeloos als mogelijk verloopt. Een Woningborgcertificaat biedt veel garanties aan de koper van een nieuw huis. Zo weet je zeker dat het hele proces goed verloopt.

Enkele voorbeelden van de voordelen: – Een aannemingsovereenkomst die is opgesteld door Woningborg. Dit is zonder kleine lettertjes en voor een ieder goed te begrijpen. De garantie tot afbouw of schadeloosstelling in geval van faillissement van de aannemer. Het zal je maar gebeuren dat de aannemer failliet gaat en dat je heel je vermogen kwijt bent… Dat wilt niemand meemaken natuurlijk. Garantie tot afwerking van gebreken/klachten na de onderhoudsperiode in van faillissement van de aannemer, ook erg belangrijk! Juridische, technische en financiële screening van de aannemer. Een technische beoordeling van het project dat wordt uitgevoerd. Een controle op de bouw, bijvoorbeeld door een bouwtechnische keuring. De mogelijkheid om geschillen snel te laten beoordelen. De woningborg is geen instantie maar een kwaliteitswaarborg. Meestal wordt de Woningborgkosten in de modelovereenkomst opgenomen. Bij wijze van streekprofiel worden er tijdens de bouw technische keuringen gedaan. Hierbij wordt gekeken of naast de tekeningen ook echt aan de eisen van het Woningborg wordt voldaan.

Geplaatst inUncategorized | Reacties gesloten

Verhuis uw inboedel of kantoorruimte voordelig en professioneel

Wanneer mensen denken aan goedkoop verhuizen, dan denken ze in eerste instantie aan een verhuizing volledig zelf doen. Om eerlijk te zijn is een verhuizing op deze manier inderdaad de goedkoopste optie. Echter zeker niet de makkelijkste optie en of het verstandig is, is vraag twee. Tijdens een verhuizing wordt er namelijk veel van je gevraagd. Zo ben je druk aan het regelen, bieden en onderhandelen met je hypotheek, overzetten van je adres en tal van andere zaken. Veel mensen denken dan dat een verhuizing zo gedaan is. Een verhuizing is een klus die goed uitgevoerd moet worden en bovendien gepland moet worden. Hoe vaak het niet voor komt, dat men niet goed bedacht heeft hoe de verhuizing zal gaan en er op de grote dag wat fout gaat of de planning volledig in de soep loopt. Kies daarom altijd voor een verhuisbedrijf. Goedkoop verhuizen kan namelijk ook bij een verhuisservice.

Goedkoop verhuizen met een verhuisbedrijf

Let goed op voordat je een verhuisservice echt kiest. Er zit namelijk veel prijsverschil tussen de verhuisbedrijven. Zorg daarom dat je altijd duidelijk hebt wat de tarieven zijn of vergelijk offertes. Zo weet je altijd wat de uiteindelijke kosten ongeveer zijn. Dit geldt ook voor een bedrijf verhuizen. Hier kan ook flink bespaard worden door met de juiste partij in zee te gaan. Of het nu gaat om een particuliere verhuizing of een bedrijf verhuizen, een verhuisbedrijf te Purmerend kan vaak al in een dagdeel of een dag de verhuizing realiseren. Dit betekend dat je eigenlijk voor weinig geld al een complete verhuizing hebt. Zet je dit tegenover alle stress, tijd, moeite en planning van het zelf uitvoeren van een verhuizing, dan is het vaak verstandiger om een verhuisservice in te schakelen. Goedkoop verhuizen begint dan ook gewoon door eens een offerte aan te vragen. Deze zijn vrijblijvend en geven je een duidelijk inzicht in de kosten van je verhuizing. Ook bij een bedrijf verhuizen is het altijd verstandig om eerst een offerte aan te vragen. Kies ook voor een partij die duidelijk is over de tarieven, zo weet je dat je niet snel voor verassingen komt te staan.

Geplaatst inUncategorized | Reacties gesloten

Kruipruimte-isolatie is belangrijker dan je denkt

De kruipruimte is een ruimte onder de begane grond van een woning. In deze ruimte zijn allerlei leidingen, zoals kabels, elektrische installatieleidingen, rioolbuizen en verwarmingsbuizen weggewerkt. Deze ruimte is te bereiken door middel van een zogenoemd kruipluik. Het nadeel is dat een kruipruimte vaak heel vochtig en koud is. Waarom is dat precies een nadeel? Het vocht en de koud kunnen in de rest van de woning trekken. Daarom is het zeer belangrijk om een kruipruimte te isoleren.

Waarom het isoleren van een kruipruimte?

De voornaamste reden om een kruipruimte te isoleren is het hebben van een vochtprobleem. Een niet geïsoleerde kruipruimte is namelijk heel vochtig. Hierdoor trekt het vocht naar de vloer en kan deze koud aanvoelen. Vocht trekt namelijk naar de koudste plek in het huis. Bovendien kan er schimmelvorming onder de vloer ontstaan. Dit is niet gezond. Door middel van kruipruimte-isolatie wordt het vocht weggetrokken en damp tegengehouden.

Voordelen kruipruimte-isolatie

Door het isoleren van een kruipruimte zal er minder tocht zijn in huis, doordat er geen vocht vanuit de kruipruimte de woning ingaat. Het zal gelijkmatiger warm zijn in de woning en nare geurtjes worden tegengegaan. Het is immers minder vochtig en tochtig in huis. Ten slotte kan er nog bespaard worden op de energiekosten ook.

Hoe wordt kruipruimte-isolatie toegepast?

Allereerst wordt de kruipruimte geïnspecteerd. De specialist kan bepalen welk materiaal het meest geschikt is voor het isoleren van de kruipruimte. Daarnaast wordt er gekeken hoeveel ruimte er onder de vloer is en hoeveel vocht er is. Aan de hand hiervan wordt een isolatiemateriaal gekozen. Hierbij ligt de keuze tussen EPS parels, PUR schuim, isolatiechips of schelpen. Ieder materiaal heeft zijn eigen eigenschappen. De bodem van de kruipruimte wordt vervolgens geïsoleerd. Het wordt daarom ook wel bodemisolatie genoemd. De speciale isolatie worden door middel van slangen in het kruipluik geblazen of gestort. Dit kan binnen enkele uren klaar zijn. Het is relatief goedkope manier om vocht in huis te bestrijden.

Geplaatst inUncategorized | Reacties gesloten

Last van een lekkage?

Bij voorkeur houdt u uw huis uiteraard lekkagevrij. Er zijn een aantal stappen die u kunt ondernemen om de kans op lekkage te voorkomen. Onderhoud uw huis goed en u zal niet snel last hebben van een lekkage, het kan natuurlijk gebeuren dat u toch een lekkage krijgt. Dat kan erg vervelend zijn, ook al is de lekkage klein. Wees wel op uw hoede, een kleine lekkage kan snel uitgroeien tot een grote lekkage. Kamt u dus met een lekkage in huis of op uw dak? Dan kunt u het beste zo snel mogelijk een loodgieter inschakelen, zij kunnen u helpen met het repareren van uw lekkage. Vaak is een lekkage zo opgespoord en gerepareerd, kampt u met een daklekkage, dan kan het repareren wel wat langer duren. Vaak moet er isolatiemateriaal verwijderd worden en ook weer opnieuw geplaatst worden.

Loodgieter uit uw regio

Loodgieters zitten door heel Nederland heen, waar u ook woont, er is altijd een loodgietersbedrijf in de buurt. Bent u opzoek naar een loodgieter uit uw regio, dan kunt u eens een kijkje nemen op het internet. Op het internet staan nagenoeg alle loodgieter bedrijven op. U kunt via de website gemakkelijk contact opnemen met het bedrijf. U kunt het bedrijf mailen, een offerte aanvragen of bellen. Vaak is de aanvraag voor een offerte vrijblijvend maar dat is niet in alle gevallen zo. Let daar goed op, anders komt u voor ongenodigde kosten te staan.

Erkend loodgietersbedrijf

Heeft u per direct een loodgieter nodig omdat u een lekkage heeft in huis? Zoekt u dan snel op het internet naar een erkende loodgieter. Zij weten vaak het beste hoe ze u kunnen helpen met uw probleem. Erkende loodgieters weten wat aanpakken is en zullen de lekkage bij u in huis snel gevonden en gerepareerd hebben. U kunt er dan op rekenen dat u op die plek niet snel weer een lekkage heeft want de loodgieters werken uiterst nauwkeurig.

Geplaatst inUncategorized | Reacties gesloten
0
1
0
0