Kruipruimte-isolatie is belangrijker dan je denkt

De kruipruimte is een ruimte onder de begane grond van een woning. In deze ruimte zijn allerlei leidingen, zoals kabels, elektrische installatieleidingen, rioolbuizen en verwarmingsbuizen weggewerkt. Deze ruimte is te bereiken door middel van een zogenoemd kruipluik. Het nadeel is dat een kruipruimte vaak heel vochtig en koud is. Waarom is dat precies een nadeel? Het vocht en de koud kunnen in de rest van de woning trekken. Daarom is het zeer belangrijk om een kruipruimte te isoleren.

Waarom het isoleren van een kruipruimte?

De voornaamste reden om een kruipruimte te isoleren is het hebben van een vochtprobleem. Een niet geïsoleerde kruipruimte is namelijk heel vochtig. Hierdoor trekt het vocht naar de vloer en kan deze koud aanvoelen. Vocht trekt namelijk naar de koudste plek in het huis. Bovendien kan er schimmelvorming onder de vloer ontstaan. Dit is niet gezond. Door middel van kruipruimte-isolatie wordt het vocht weggetrokken en damp tegengehouden.

Voordelen kruipruimte-isolatie

Door het isoleren van een kruipruimte zal er minder tocht zijn in huis, doordat er geen vocht vanuit de kruipruimte de woning ingaat. Het zal gelijkmatiger warm zijn in de woning en nare geurtjes worden tegengegaan. Het is immers minder vochtig en tochtig in huis. Ten slotte kan er nog bespaard worden op de energiekosten ook.

Hoe wordt kruipruimte-isolatie toegepast?

Allereerst wordt de kruipruimte geïnspecteerd. De specialist kan bepalen welk materiaal het meest geschikt is voor het isoleren van de kruipruimte. Daarnaast wordt er gekeken hoeveel ruimte er onder de vloer is en hoeveel vocht er is. Aan de hand hiervan wordt een isolatiemateriaal gekozen. Hierbij ligt de keuze tussen EPS parels, PUR schuim, isolatiechips of schelpen. Ieder materiaal heeft zijn eigen eigenschappen. De bodem van de kruipruimte wordt vervolgens geïsoleerd. Het wordt daarom ook wel bodemisolatie genoemd. De speciale isolatie worden door middel van slangen in het kruipluik geblazen of gestort. Dit kan binnen enkele uren klaar zijn. Het is relatief goedkope manier om vocht in huis te bestrijden.

Dit bericht was geplaatst inUncategorized. Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
0
0
0
0