Nieuw huis, nieuwe wasbak

Bij een nieuw huis horen veel klussen. Het is niet per se nodig om een loodgieter te laten komen voor veel van deze klussen. Veel kan je gewoon zelf doen. Stel, je hebt een mooie betegelde badkamer, waar je nog wat klussen wilt uitvoeren. Daarbij kan een wasbak natuurlijk niet ontbreken. Misschien zelfs wel twee naast elkaar! Als je een mooie hebt uitgekozen begint het echte werk…

Aansluiten

Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt om je wasbak aan te sluiten. Zorg ervoor dat je deze aanschaft voordat je aan de slag gaat. Het is namelijk erg vervelend als je tijdens je klus nog naar een bouwmarkt moet.

Je hebt een bevestigingsset van de wasbak nodig, een wastafelkraan, een sifon en een waterpas. Een sifon is het waterslot. Belangrijk bij het aansluiten, is de hoogte waarop je de wasbak gaat hangen. De norm is 90 cm. Deze lengte moet je meten vanaf de bovenkant van de wasbak. Let er op dat er vóór de wastafel minimaal 60 cm sta-ruimte is en aan weerszijden ongeveer 15 cm. Dit zijn afstanden waarop je makkelijk gebruik kan maken van je nieuwe wasbak.

Sluit eerst de watertoevoer af. Houdt daarna de wasbak op de gewenste hoogte. Houdt een pen of potlood gereed om de gaten af te tekenen. Gebruik hierbij een waterpas. Een scheve wasbak is niet echt praktisch. Let er op dat je bij het boren rustig aan doet. Wij raden aan om even wat schilderstape rondom het te boren stuk plakt. Hiermee voorkom je beschadiging aan je mooie tegels. De boor schiet dan namelijk niet weg.

Het is erg belangrijk om eerst de kraan en een stukje van je sifon te monteren. Doet dit voordat je de wastafel aan de wand hangt. Dit kan achteraf heel onhandig zijn.

Nu is het tijd om de wasbak op te hangen met de bevestigingsset. Vast is vast, forceer dus niet. Sluit de kraan aan op de watertoevoer en sluit de afvoer aan op de sifon.

Het belangrijkste is nu gedaan, tijd voor pauze!

Tot slot dient er nog gekit te worden. Dit moet tussen de wand en de wasbak. Laat deze goed drogen voor je de wasbak gaat gebruiken. Nu is het tijd om te genieten van je nieuwe wasbak.

Dit bericht was geplaatst inUncategorized. Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
0
0
0
0